چگونه شبکه وای فای (Wi-Fi) خودمان را ایمن تر کنیم

این مطلب را به اشتراک بگذارید

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin

وای فای به‌وسیله اکثر برنامه‌ها و تقریبا همه سیستم‌عامل‌ها پشتیبانی می‌شود و با توجه به اینکه امنیت شبکه بی‌سیم نسبت به شبکه سیمی پایین‌تر است بهتر با رعایت نکاتی تلاش کنیم امنیت شبکه بی‌سیم خود را با …

وای فای (Wi-Fi) یکی از فناوری‌های شبکه‌های بی‌سیم است که با استفاده از امواج رادیویی امکان اتصال پرسرعت به اینترنت یا شبکه را فراهم می‌کند. در حقیقت نام وای فای یک علامت تجاری ثبت‌شده برای استاندارد بی‌سیم IEEE 802.11x می‌باشد که به سازمان Wi-Fi Alliance تعلق دارد. این سازمان وای فای را این‌گونه تعریف می‌کند: هر شبکه محلی بی‌سیم که بر مبنای استانداردهای ۸۰۲.۱۱ موسسه مهندسین الکتریک و الکترونیک یا همان IEEE بناشده باشد.

وای فای توسط اکثر برنامه‌ها و ابزارها پشتیبانی می‌شود، امروزه امکان استفاده از این شبکه بی‌سیم در تلفن‌های هوشمند، کنسول­های بازی و کامپیوترهای شخصی وجود دارد. سازمان وای فای آلیانس پس از آزمایش بر روی دستگاه‌ها برای آن‌ها اعتبارنامه صادر می‌کند و هر وسیله‌ای که قابلیت اتصال به وای فای را داشته باشد و بتواند این اعتبارنامه را دریافت کند امکان استفاده از این شبکه را دارد.

با توجه به اینکه امنیت این شبکه از شبکه سیمی کمتر است می‌توانیم با رعایت نکاتی ساده امنیت شبکه بی‌سیم خود را تا حد زیادی بالا ببریم. برای شنود وای فای نیاز به سخت‌افزار پیچیده‌ای نیست چون سیگنال­های وای فای در فضا حرکت می‌کنند به‌راحتی قابل شنود هستند. اولین قدم برای بالا بردن امنیت وای فای تغییر رمز عبورهای پیش فرض مودم‌ها و انتخاب یک رمز عبور قوی و مطمئن است. رمز عبور قوی رمزی است که حداقل 8 کاراکتر داشته باشد و ترکیبی از حروف کوچک و بزرگ، اعداد و کاراکترها باشد. مانند TesT@1548

بعد از انتخاب یک رمز عبور قوی بهتر است نام شبکه خود را تغییر هم دهید چون به‌طور پیش فرض نام شبکه وای فای نام شرکت سازنده مودم شما می‌باشد و هکر با دانستن این نام خیلی راحت‌تر می‌تواند به شبکه وای فای شما نفوذ کنند، در مرحله بعد سعی کنید به‌طور منظم نام دستگاه‌هایی که به شبکه وای فای شما متصل شده‌اند را بررسی کنید تا مطمئن شوید فقط دستگاه‌های شخصی شما از این شبکه در حال استفاده هستند برای این کار می‌تواند از طریق مرورگر اینترنتی به مودم خود وصل شده و لیست دستگاه‌ها را مشاهده کنید. باید توجه داشت که همیشه قصد هکرها سرقت اطلاعات شما نیست بعضی‌اوقات آنها از طریق نفوذ به شبکه وای فای شما به‌راحتی از سرویس اینترنت شما استفاده می‌کنند و یا از آن برای فعالیت‌های خراب کارانه خود بهره می‌برند.

روش دیگری که می‌تواند به افرایش امنیت شبکه وای فای شما کمک کند استفاده از نرم‌افزارهای امنیتی است. به‌طور مثال برخی از این نرم‌افزارهای قبل از اتصال شما به اینترنت چند سؤال امنیتی می‌پرسند که در صورت دادن پاسخ صحیح توسط کاربر اتصال به شبکه وای فای برقرار می‌شود. البته تمامی این سؤال‌ها و پاسخ‌ها توسط خود کاربر تعریف می‌شود. یکی از این نرم‌افزارها WiFi Guardian می‌باشد. همچنین نرم افزار Wireless Network Watcher هم به شما کمک می کند به‌محض اتصال یک دستگاه غریبه به وای فای خود از وجود آن مطلع شوید.

کاری دیگری که برای امنیت بیشتر شبکه وای فای خود بهتر است انجام دهید خاموش کردن بخش مهمان شبکه مودم است، این بخش برای اشتراک‌گذاری اینترنت استفاده می‌شود و معمولا به‌طور پیش فرض روشن است این بخش در اکثر مودم‌ها با نام Guest Accessوجود دارد. همچنین سعی کنید به‌طور دوره‌ای نرم‌افزارهای امنیتی مودم خود را بروز کنید. اما نکته آخر اینکه در زمانی که از مودم خود استفاده نمی‌کنید بهتر است آن را خاموش‌کنید مخصوصا زمانی که به مدت طولانی قصد استفاده از آن را ندارید مثلا زمانی که قصد رفتن به مسافرت را دارید. رعایت همین نکات ساده ولی مهم به شما کمک می‌کند که تا حد زیادی از نفوذ به شبکه وای فای خود جلوگیری کنید.

امتیاز
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

یک دیدگاه ارسال کنید

avatar