این مطلب را به اشتراک بگذارید

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin

یکی از مدل های تبلیغات اینترنتی، تبلیغات کلیکی می باشد که با خواندن این مقاله با مفهوم تبلیغات کلیکی، روش های به کار بردن آن، مزایا، معایب و هزینه ی آن آشنا میشوید.

مفهوم تبلیغات کلیکی:

به تبلیغات کلیکی، PPC یا (Pay Per Click) و همچنین CPC یا Cost Per Click هم گفته میشود . همانطور که از نامش پیداست هزینه ی آن براساس کلیک هایی که کاربر می کند محاسبه میشود درواقع برای هر کلیک یک مبلغی تعیین میشود و بهتر است بدانید که فرمول کلی تبلیغات کلیکی به شکل ( هزینه ی کلی تبلیغات کلیکی = قیمت هر کلیک * تعداد کلیک درخواستی) می باشد با یک مثال میتوانید مفهوم تبلیغات کلیکی را بهتر متوجه شوید، فرض کنید شما قصد دارید با استفاده از تبلیغات کلیکی در یک وب سایت کسب و کار خود را تبلیغ کنید، صاحب وب سایت به شما میگوید که هزینه ی هر کلیک 50 تومن است بنابراین اگر شما بخواهید 5000 هزار کلیک روی آگهیتون انجام بشه باید طبق فرمول کلی تبلیغات کلیکی ( 250.000 = 50 * 5000) مبلغ 250.000 تومان به صاحب سایت پرداخت کنید و زمانی که 5000 هزار کلیک بر روی آگهی شما از سمت کاربران آن سایت صورت گرفت یعنی تعداد این 5000 هزار کلیک تمام شد شما باید برای تمدید تبلیغات کلیکی خود در آن سایت مجددا مبلغی را پرداخت کنید.

روش های به کار بردن تبلیغات کلیکی:

تبلیغات کلیکی نسبت به دیگر روش های تبلیغات اینترنتی مبحث وسیع تری دارد، اصولا تبلیغات کلیکی به دو صورت انجام میشود، حالت اول تبلیغات کلیکی با نرخ ثابت است و حالت دوم تبلیغات کلیکی با مناقصه است.

اما حالت اول یعنی تبلیغات کلیکی با نرخ ثابت به چه صورت است؟

تبلیغات کلیکی براساس نرخ ثابت به این شکل است که نمایش دهنده ی آگهی نرخ ثابتی را به ازای هر کلیک تعیین می کند که این هزینه براساس دو معیار افزایش یا کاهش پیدا می کند که اولین معیار تعداد کلید واژه ها می باشد هرچه میزان استفاده از یک کلید واژه از سمت آگهی دهنده بیشتر باشد هزینه ی تبلیغات کلیکی نیز افزایش پیدا می کند و اما دومین معیار، تخصصی یا عمومی بودن سایت نمایش دهنده آگهی می باشد، هزینه ی هر کلیک در یک سایتی که به طور تخصصی بر روی یک مسئله کار می کند و افرادی حرفه ای و متخصص جزء کاربران آن سایت هستند نسبت به یک سایت تفریحی که به صورت عمومی بر روی چندین مسئله تمرکز دارد و مطالب عمومی می گذارد بیشتر می باشد.

و اما حالت دوم، تبلیغات کلیکی براساس مناقصه به چه صورت می باشد؟

در تبلیغات کلیکی براساس مناقصه به ازای هر کلیک نرخ ثابتی تعیین نمیشود و این نرخ براساس مناقصه کلید واژه ها می باشد!! شاید بسیار متعجب شوید و بپرسید مناقصه کلید واژه ها دیگر چیست؟ مناقصه کلید واژه ها یعنی شخص آگهی دهنده نرخ هر کلیک را خودش تعیین میکند و هرچه میزان این نرخ بالاتر باشد میزان موفقیت فرد در دیده شدن آگهی که داده است هم بیشتر است این شرایط درست مانند زمانی است که شما در مناقصه ی لوازم خانگی شرکت کرده باشید اگر میزان هزینه ی پیشنهادی شما برای خرید یکی از لوازم بیشتر از همه باشد طوری که شخص دیگری نتواند در این میزان هزینه با شما رقابت کند شما مناقصه را برده اید و میتوانید آن وسیله را خریداری کنید اما چرا مناقصه را بردید؟ چون قیمتی را که اعلام کردید بالا بوده است و شخص دیگری نتوانسته این میزان هزینه را بپردازد جزء شما. با توجه به مثالی دیگر بهتر میتوانید متوجه شوید، فرض کنید 10 آگهی دهنده قصد دارند بر روی کلید واژه “قیمت موبایل” کار کنند و شما هم یکی از این 10 نفر هستید هرکدام از این آگهی دهنده ها هزینه ی 100 تا 200 تومان را به ازای هر کلیک تنظیم کرده اند اما فراموش نکنید در این روش به دلیل محدود بودن جایگاه های تبلیغاتی امکان نمایش آگهی این 10 آگهی دهنده با هم وجود ندارد و تنها آگهی شخصی که میزان هزینه بیشتری را به ازای هر کلیک قرار دهد نمایش داده میشود و اما شما که جزء این 10 نفر هستید اگر به ازای هر کلیک بتوانید مبلغ بیشتری را نسبت به آن 9 نفر بپردازید مثلا به ازای هر کلیک 500 تومان، آگهی شما نمایش داده میشود. شاید فکر کنید این روش از تبلیغات کلیکی به هیج وجه عادلانه نباشد اما برای اینکه در این حالت عدالت برقرار شود آگهی ها براساس موقعیت مکانی و زمانی فیلتر میشوند البته بهتر است بدانید که شرکت های گوگل و مایکروسافت هم از این روش استفاده می کنند.

مزایای تبلیغات کلیکی:

یکی از مزایای تبلیغات کلیکی این است که اگر شما یک بودجه ی مشخصی را برای تبلیغات کلیکی در یک سایت مثلا گوگل در نظر گرفته باشید همان میزان بودجه خرج میشود و قرار نیست بیشتر از میزان بودجه ای که کنار گذاشته اید هزینه کنید چون تا کلیکی بر روی آگهی شما نشود از حساب شما مبلغی کسر نمی گردد. البته شرکتهایی که تبلیغات کلیکیدارند امکانات فراوانی هم در اختیار شما قرار می دهند که با استفاده از این امکانات میتوانید آگاهی دقیقی از بازخورد آگهی ها داشته باشید و همچنین رفتار مشتری را نسبت به کالاها و روش های تبلیغاتی بررسی کنید.

معایب تبلیغات کلیکی:

شاید تا اینجا با خود فکر کرده باشید همه چیز درمورد تبلیغات کلیکی عالی است و یکی از روش های خوب در تبلیغات اینترنتی می باشد در صورتی که هنوز برای قضاوت در این مورد خیلی زود است چون دو اشکال در تبلیغات کلیکی وجود دارد، یکی اینکه هزینه ی تبلیغات کلیکی نسبت به دیگر روش های تبلیغات اینترنتی بیشتر است و دوم اینکه با کلیک های جعلی چه می کنید؟

هزینه ی تبلیغات کلیکی نسبت به دیگر روش های تبلیغات اینترنتی بیشتر است، همانطور که در ابتدا هم گفتیم تبلیغات کلیکی براساس دو روش بود، نرخ ثابت و مناقصه ای. البته باید توجه داشته باشید که تبلیغات کلیکی به روش نرخ ثابت نسبت به تبلیغات کلیکی به روش مناقصه ای خیلی کمتر مورد استفاده قرار می گیرد و کم کم به روش های منسوخ شده اضافه میشود حتی شرکتهای بزرگ مثل گوگل و مایکروسافت از تبلیغات کلیکی به روش مناقصه ای استفاده می کنند بنابراین انجام تبلیغات کلیکی با روش مناقصه ای که امروزه مورد استفاده قرار می گیرد هزینه ی بالایی دارد و همانطور که می دانید باید برای به کارگیری این روش آن قدر قدرت مالی داشته باشید که بتوانید از افراد دیگر جلو بزنید و مبلغی بالاتر از پیشنهادات افراد دیگر پیشنهاد دهید تا مناقصه را برنده شوید و آگاهی شما دیده شود.

با کلیک های جعلی چه می کنید؟

یکی از مشکلات تبلیغات کلیکی، کلیک های جعلی می باشد که شما هم نمیتوانید حقیقی بودن یا جعلی بودن کلیک ها را متوجه شوید. قضیه ی کلیک های جعلی از این قرار است که آژانس های تبلیغات کلیکی هستند که با وب سایتهای نمایش دهنده ی آگهی و شخص آگهی دهنده قرارداد می بندد درواقع این آژانس های تبلیغاتی واسط بین وب سایت نمایش دهنده ی آگهی و شخص آگهی دهنده هستند، مانند زمانی که شما قصد دارید خانه ای را اجاره کنید و به بنگاه املاک مراجعه می کنید تا بنگاه برای شما خانه ای را پیدا کند این یعنی اینکه بنگاه واسط بین شما و صاحب خانه ای است که قصد اجاره ی آن را دارید. آژانس تبلیغاتی با شخص آگهی دهنده قراردادی می بندد که در ازای هر کلیک مثلا 100 تومن از او بگیرد که این 100 تومن بین آژانس و سایت نمایش دهنده ی آگهی تقسیم میشود یعنی مبلغ 50 تومن برای خود آژانس تبلیغاتی و 50 تومن برای وب سایت نمایش دهنده ی آگهی اما نکته ی قابل توجه این است که وب سایتهای نمایش دهنده ی آگهی ممکن است برای افزایش درآمد خود هر کاری بکنند اما نکته ی مهم تر اینکه آژانس تبلیغاتی هم میتواند از آب گل آلود ماهی بگیرد به این شکل که تعداد کلیکها را در پنل وب سایت نمایش دهنده ی آگهی کمتر نشان دهد تا پول کمتری به وب سایت نمایش دهنده ی آگهی بدهد و تعداد کلیکها را در پنل صاحب آگهی بیشتر نشان دهد تا از او پول بیشتری بگیرد. یعنی آژانس تبلیغاتی به عنوان واسط قرار است از صاحب آگهی پولی بگیرد و این پول را بین خودش و وب سایت نمایش دهنده ی آگهی تقسیم کند بنابراین با این کلک میتواند از صاحب آگهی پول بیشتری بگیرد و به وب سایت نمایش دهنده ی آگهی هم پول کمتری بدهد.

به طور کلی با اطلاعاتی که درمورد تبلیغات کلیکی بدست آوردیم این مدل از تبلیغات اینترنتی نیاز به ریسک بالایی داردچون احتمال خطا در آن بسیار بالاست بنابراین اگر شما شخصی هستید که قدرت مالی خوبی دارد و ریسک پذیر است میتوانید تبلیغات کلیکی را امتحان کنید ولی در غیر اینصورت بهتر است نوعی دیگر از تبلیغات اینترنتی را به کار گیرید.

امتیاز
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

یک دیدگاه ارسال کنید

avatar