این مطلب را به اشتراک بگذارید

Share on facebook
Share on whatsapp
Share on twitter
Share on linkedin

مطمعنا چند باری با CAPTCHA روبرو شده اید و به سوالات آن پاسخ داده اید اما شاید اطلاعاتی درمورد آن نداشته باشید، در این مقاله ما شما را با CAPTCHA ، نحوه ی کار کردن، انواع CAPTCHA، کاربردهای آن، reCAP …

CAPTCHA چیست؟

CAPTCHA مخفف جمله ی Completely Automated Public Turing Test To Tell Computers and Humans Apart می باشد که به معنای آزمایش اتوماتیک عمومی برای جداسازی یا تشخیص انسان از ربات یا کامپیوتر است.

CAPTCHA در سال 2000 در دانشگاه Carneige Mellon ساخته شد که برای اولین بار در سایت Yahoo استفاده شد.

CAPTCHA نرم افزاری آنلاین است که سوالاتی را طرح می کند، اما چرا ؟ سوالاتی که CAPTCHA برای کاربران طرح می کند سوالاتی هستند که توسط ربات و یا کامپیوترها قابل حل و تشخیص نیستند اما توسط انسان قابل شناسایی و پاسخگویی هستند، دقیقا نکته ی قابل اهمیت همین جاست چون این سوالات توسط ربات و کامپیوترها قابل حل نیستند اگر پاسخ داده نشوند مشخص میشود که کاربر یک انسان نیست و یک ربات است و همین عملکرد از هک شدن جلوگیری می کند.

نحوه ی کار کردن CAPTCHA به چه شکل است؟

CAPTCHA انواع و اقسام مختلفی دارد که در ادامه به آنها خواهیم پرداخت اما معمولا نحوه ی کار کردن آن به این شکل است که به شما به عنوان کاربر در هنگام، درخواستی مانند ثبت نام در یک وب سایت و یا دانلود یک فایل، یک کادر عکس نمایش داده میشود که در آن کاراکترهایی به صورت بهم ریخته وجود دارند و از شما به عنوان کاربر خواسته میشود که این کاراکترها را در کادر وارد کنید تا احراز هویت شوید.

انواع CAPTCHA ؟

1. CAPTCHA تصویری به همراه صدای تلفظ شده کاراکتری که درون عکس است.

2. CAPTCHA تصویری که اینبار باید عکس خواسته شده را پیدا کنید و بر روی Submit کلیک کنید.

3. CAPTCHA که یکی از چهار عمل اصلی در ریاضی را عنوان می کند و شما به عنوان یک کاربر باید جواب را در کادر وارد کنید.

4. CAPTCHA سه بعدی

5. CAPTCHA با استفاده از تبلیغات

از CAPTCHA در چه جاهایی استفاده میشود و کاربردهای آن چیست؟

در جلوگیری از هک شدن پسورد
در نظرسنجی های آنلاین
در بخش عضویت وب سایتهایی که خدمات رایگان ارائه میدهند
در جلوگیری از نظرات اسپم در سایتها و وبلاگها

reCAPTCHA چیست؟

طبق تحقیقات انجام شده آمار تعداد دفعاتی که تمامی کاربران اینترنت به سوالات CAPTCHA پاسخ می دهند چیزی حدود 200 میلیون بار در روز می باشد که با توجه به تعداد بالای آن زمانی معادل 150000 ساعت کار در روز برای پاسخگویی به سوالات CAPTCHA به هدر میرود. اما چه روشی برای جلوگیری از به هدر رفتن بخشی از زمان کاربران اینترنت که بتوان از آن استفاده مفید کرد وجود دارد؟ این دقیقا سوالی بود که گوگل بعد از بررسی آمار زمانی که از کاربران گرفته میشد از خود پرسید و سعی کرد روشی جدید برای رفع این مسئله طرح کند که پس از مدتی ایده ای کاملا خلاقانه و سودمند را به نام reCAPTCHA ارائه داد.

نحوه ی کار کردن reCAPTCHA به چه شکل است؟

برای ایجاد نسخه های دیجیتالی از کتابها و یا روزنامه هایی که به چاپ رسیده اند و به صورت دیجیتالی نمی باشند روش های زیادی وجود دارد اما یکی از این روشها که خیلی بیشتر از روش های دیگر استفاده میشود OCR می باشد که مخفف Optical Character Recognition می باشد. این روش، یک روش اسکن کامپیوتری است که از صفحات روزنامه ها و کتابهای چاپ شده اسکن می گیرد و تصویری که از اسکن بدست می آورد را به متن تبدیل می کند البته جالب است بدانید که تبدیل تصویر به متن حجم یک کتاب دیجیتالی را برای ذخیره سازی به طور چشم گیری کاهش می دهد و با کاهش حجم ذخیره سازی کتاب، سرعت دانلود آن هم افزایش می یابد اما مسئله ای که در روش OCR وجود دارد این است که یکسری کلمات در کتابها و روزنامه ها وجود دارند که جوهر آنها پخش شده است و بعد از اسکن و تبدیل شدن به عکس، OCR قادر به خواندن و تشخیص آنها نیست تا بتواند عکس را به متن دیجیتالی تبدیل کند. اما تمامی اینها چه ارتباطی بهreCAPTCHA دارد؟

reCAPTCHA دقیقا ایده ی خلاقانه ای بود که مشکل OCR را حل کرد. اما چگونه؟! کلماتی که برای OCR قابل تشخیص نیستند به reCAPTCHA داده میشوند و reCAPTCHA این کلمات را به عنوان CAPTCHA هنگامی که از کاربر سوال میشود برای او میفرستد تا کاربر کلمه را تشخیص دهد و درون کادر وارد کند که بعد از آن ، کلمه ای که برای OCR قابل تشخیص نبود و توسط کاربر تشخیص داده شده برای OCR فرستاده میشود.

درواقع reCAPTCHA با یک تیر دو نشان می زند، یکی اینکه تا حدودی از زمانی که کاربران اینترنت برای پاسخ به سوالات CAPTCHA صرف می کردند را می کاهد و البته از این زمانی که کاربران صرف پاسخ گویی می کنند استفاده مفید و سودمند میشود به طوری که فرایند ساخت کتابها و روزنامه های دیجیتال با تبدیل عکس به متن در سیستم OCR بدون هیچ مشکلی و حتی با سرعت بیشتری پیش میرود.

نحوه ساخت reCAPTCHA ؟

شما برای استفاده از reCAPTCHA در وب سایتتان و اطلاعات بیشتر درمورد مزایا و امنیت آن میتوانید از لینک زیر استفاده کنید.

reCAPTCH

باتوجه به تعریفی که از CAPTCHA و reCAPTCHA داشتیم تفاوت و کارآمدی این دو به طور کامل روشن است. CAPTCHA به جز گرفتن زمان کاربرها برای تشخیص اینکه آیا کاربر یک ربات است یا انسان کارایی دیگری نداشت اما reCAPTCHA علاوه بر کاهش زمانی که کاربران باید صرف پاسخگویی بکنند، فرایند ساخت کتابها و روزنامه های دیجیتال را آسانتر کرد و مشکل روش OCR را نیز حل کرد.

امتیاز
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (No Ratings Yet)
Loading...

یک دیدگاه ارسال کنید

avatar